TYTTÖJEN TILA

Tyttöjen Tila

Tyttöjen Tilaan ovat tervetulleita kaikki 10 – 28 -vuotiaat tytöt, nuoret naiset sekä sellaisiksi itsensä kokevat. Tyttöjen Tila on viihtyisä ja mukava paikka, jonne voi tulla omana itsenään erilaisissa elämäntilanteissa. Toimintamme on maksutonta ja meille on tärkeää, että jokaisella on tervetullut olo. Meillä voi käydä viikoittaisissa ryhmissä tai tulla vaikka vain istuskelemaan sohvalle juomaan kupin teetä ystävien ja ohjaajien kanssa.

Tervetuloa mukaan – juuri sellaisena kuin olet.

VANTAA

AVOIMET OLOHUONEET

Tyttöjen Tilan avointen iltojen tarkoituksena on tarjota sinulle paikka mihin tulla viettämään aikaa, tapaamaan uusia ihmisiä ja kokeilemaan uusia juttuja.

Avointen aikana voit osallistua pienryhmiin, joissa tehdään ruokaa, askarrellaan, katsotaan elokuvia ja käydään retkillä. Voit myös halutessasi laulaa Sing Staria, pelata lautapelejä, värittää värityskuvia tai vain jutella. Jokaisen avoimen aikana tarjolla on ilmaista välipalaa.

Paikalla on sinua varten aina useampi naisohjaaja.

 

MAANANTAI +16-vuotiaille tulossa maaliskuussa

TIISTAI – 5.-6.-luokkalaisille klo 14-17

KESKIVIIKKO – 6.-9.-luokkalaisille klo 15-18

Avoimiin iltoihin ei tarvitse ilmoittautua erikseen, tule kun sinulle sopii!

Lisätietoja saat

Meriamilta, puh. 044 357 355, meriam.juvonen@nicehearts.com

SUPERTORSTAI

Supertorstai-illat ovat vaihtuvia teemailtoja joissa tehdään kaikkea super kivaa! Kuten esimerkiksi neljän ruokalajin illallisia, kauneusiltoja, hyvinvointi-iltoja sekä paljon muuta.

 

15.2. Neljän tähden illallinen

22.2. Retki: Suomen suurimpaan hiihtolomatapahtumaan Reaktoriin

1.3. Ysien oma ilta: mitä koulutusta tai tutkintoa eri ammatteja varten tarvitsee?

8.3. Naistenpäivänjuhla

15.3. Ysien oma ilta: miten rentoutua opiskelun lomassa?

29.3. Kutosten oma ilta

12.4. Neljän tähden illallinen

26.4. Vappubileet!

24.5. Kutosten oma ilta

 

Lisätietoja saat Meriamilta, puh. 044 357 3553

YLI 16-VUOTIAAT

Kaipaatko paikkaa jossa viettää rennosti aikaa, tavata uusia ihmisiä ja josta löytää kivaa tekemistä?

Vantaan Tyttöjen Tilassa nyt oma ilta yli 16-vuotiaille tytöille sekä sellaiseksi itsensä kokeville!

 

16+ illat seuraavina maanantaina klo 16.30-18.30: 5.3, 19.3, 9.4, 16.4, 30.4, 14.5, 28.5.

 

Voit osallistua yhteiseen tekemiseen tai tulla vain juttelemaan ohjaajiemme ja muiden nuorten kanssa. Tarjolla aina jotain pientä syötävää sekä kahvia ja teetä!

Iltoihin ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

 

Jos sinulla on jotain kysyttävää, laita viestiä!

Meriam Trabelsi, puh. 044 357 3553


TAPAAMINEN OHJAAJAN KANSSA

Kaipaatko keskustelua luotettavan aikuisen naisen kanssa sinua askarruttavista tai sinua ilahduttavista asioista?

Voit varata Tyttöjen Tilan ohjaajilta myös ajan kahdenkeskiselle keskustelulle. Keskustelujen tarkoitus on tukea ja rohkaista sinua kuuntelemaan ja kunnioittamaan itseäsi ja luottamaan omiin voimavaroihisi. Tarvittaessa saat ohjausta sinulle sopivan tuen piiriin muihin toimintamuotoihin tai muualle.

Sovi keskusteluaika työntekijän kanssa:

tyttojentila@nicehearts.com

Anna Siegfrids, puh. 050 468 3931

NUORET ÄIDIT

Tervetuloa nuorten äitien olohuoneeseen joka torstai klo 13.30-15 1.2. alkaen!

Olohuoneemme on mukava, viihtyisä ja paikalla on aina vähintään yksi Tyttöjen Tilan ohjaaja. Meiltä löytyy mikrot, potat, syöttötuolit sekä imetystyyny ja paljon leluja lapsille. Joka torstai iltapäivä on jotain puuhaa suunnattuna joko äideille, lapsille tai yhdessä tehtäväksi. Ja tietenkin kaikenlaisia ideoita sekä toiveita ohjelmasta otamme vastaan ja toteutamme parhamme mukaan! Tarjolla aina pientä purtavaa eikä erikseen tarvitse ilmoittautua, tule kun sinulle sopii. Olohuone on maksuton!

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat sopia tutustumiskäynnin, ole yhteydessä Lauraan!

Laura Alikoski, laura.alikoski@nicehearts.com, 044 763 5563

LÄKSYRYHMÄ

Tarvitsetko apua läksyjen tekoon? Nyt joka torstai klo 15-17 läksyapua eri aineisiin!

Ilmoittautuminen aina edeltävänä tiistaina Zarghoonalle numeroon 050 465 7579 tai sähköpostiin zarghoona.niazi@nicehearts.com

SEKSUAALINEUVONTA

Mitä on seksuaalineuvonta?

Seksuaalineuvonta on ammattilaisen antamaa henkiläkohtaista seksuaalikasvatusta. Seksuaalineuvojan vastaanotolle voit tulla kysymään mistä vain seksuaalisuuteen, sukupuoleen, kehoon ja kehitykseen, terveyteen, tunteisiin tai ihmissuhteisiin liittyvästä.

Seksuaalisuus koskettaa meitä kaikkia ikään katsomatta, ja Tyttöjen Tilan seksuaalineuvontaan ovat tervetulleita kaikki 10-28-vuotiaat tytöt, nuoret naiset sekä sellaiseksi itsensä kokevat.

Voit tulla yksin tai halutessasi ystävän kanssa. Seksuaalineuvonta perustuu virallisesti määriteltyihin seksuaalioikeuksiin, jotka koskevat myös nuoria. Neuvonta on aina luottamuksellista.

Tärkeitä lähteitä:

http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/seksi/seksuaalioikeudet/

http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/
-paljon tietoa nuorille murrosiästä ja seksuaalisuudesta

http://www.raisacacciatore.fi/123
-10 kohtaa nuorelle seksuaalisuudesta

www.seta.fi
-tietoa sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuudesta

www.sinuiksi.fi
-tuki- ja neuvontapalvelu sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuudesta

http://verneri.net/selko/ihmissuhteet/seksuaalisuus/tietoa-seksuaalisuudesta/
-tietoa seksuaalisuudesta selkokielellä

https://www.terveyskyla.fi/naistalo

Vanhemmille tueksi:
http://www.mll.fi/vanhempainnetti/tukivinkit/seksuaalisuudesta_puhuminen_nuor/

Mitä seksuaalisuudella tarkoitetaan?

Seksuaalisuus on meissä kaikissa biologisena ominaisuutena ja voimavarana jo syntymästä lähtien. Se ilmenee ihmisillä eri tavoin ja muuttuu eri ikävaiheissa. Seksuaalisuus on paljon muutakin kuin seksiä.

Oman seksuaalisuuden tunteminen on tärkeä osa itsetuntemusta ja itsetuntoa. Hyvä itsetunto taas vaikuttaa oman elämän mielekkääksi kokemiseen ja vuorovaikutukseen toisten kanssa. Itsensä hyväksyminen ja arvostaminen ovat hyvän mielenterveyden ja hyvien ihmissuhteiden perusta.

Seksuaalikasvatusta tarvitaan kaiken ikäisille ja läpi koko elämän. Seksuaalikasvatus lisää tietoa ja mahdollisuuksia pitää itse huolta omasta seksuaaliterveydestään.

Seksuaalisuus on ihmisessä helposti haavoittuvaa.Mitkä tahansa ikävät kokemukset tai käsitykset omasta itsestä vaikeuttavat henkistä tasapainoamme elämässä ja voivat uhata terveyttämme monin tavoin.

Hyvä seksuaalikasvatus on siis osa terveyskasvatusta, joka auttaa meitä kaikkia voimaan paremmin elämässä. Elämä ei ole aina helppoa, mutta kenenkään ei ole hyvä jäädä yksin asioita pohtimaan.

Erityisesti nuorille on tärkeää kertoa, miten arvokas oma persoona ja muuttuva keho on, murrosiän kasvun myllerryksestä huolimatta. Elämä on täynnä muutoksia, sisäisiä ja ulkoisia. Kaikissa elämänvaiheissa opettelemme jokainen hyväksymään itsemme ja toisemme yhä uudestaan.

Eroavaisuuksistamme huolimatta me ihmiset olemme sisäisesti melko samanlaisia. Kulttuurimme, näkemyksemme ja kokemuksemme voivat erota toisistaan, mutta samat tarpeet tulla hyväksytyiksi ja rakastetuiksi koskettavat jokaista.

Toisin kuin saatetaan luulla, seksuaalisuudesta puhuminen ja oikean tiedon saaminen ei lisää nuorten riskikäyttäytymistä vaan päinvastoin. Ennakkoluulot ja väärät tiedot lisäävät epävarmuutta ja omien rajojen tunnistamattomuutta, jolloin saatetaan tehdä oman terveyden kannalta huonompia päätöksiä.

Monet nuoret myös kokevat yksinäisyyttä ja huonommuutta ja tarvitsevat tukea löytääkseen omat voimavaransa. Hyvä seksuaalikasvatus suojelee nuorten terveyttä, lisää itsetuntemusta ja auttaa heitä tekemään vastuullisia päätöksiä omasta elämästään.

LAPPEENRANTA

AVOIMET OLOHUONEET

Tyttöjen Tilan avointen iltojen tarkoituksena on tarjota sinulle paikka mihin tulla viettämään aikaa, tapaamaan uusia ihmisiä ja kokeilemaan uusia juttuja.

Avointen aikana voit osallistua pienryhmiin, joissa tehdään ruokaa, askarrellaan, katsotaan elokuvia ja käydään retkillä. Voit myös halutessasi laulaa Sing Staria, pelata lautapelejä, värittää värityskuvia tai vain jutella.

Jokaisen avoimen aikana tarjolla on ilmaista välipalaa.

Paikalla on sinua varten aina useampi naisohjaaja.

TORSTAI – 5.-9.-luokkalaisille klo 15-18

Lisätietoja Lappeenranna avoimista illoista saat Riikalta, puh. 044 013 7136

TYTTÖJEN TILAN TOIMINTA

KOULUYHTEISTYÖ

Vantaan Tyttöjen Tila tekee aktiivista yhteistyötä vantaalaisten koulujen kanssa. Ota yhteyttä meihin jos haluat:

  • tulla vierailulle tyttöryhmän kanssa Tyttöjen Tilaan

  • kutsua Tyttöjen Tilan ohjaajat kouluun esittelemään toimintaa esim. koulun hyvinvointipäiville

  • haluat koulutusta sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisestä kohtaamisesta

  • haluat tulla tutustumaan toimintaan nuoren tai opettajien kanssa.

    Lisätietoja saat Sannalta, puh. 050 366 7994,

    sanna.heikkinen-velican@nicehearts.com


AMMATTILAISILLE

Tyttöjen Tila tekee sukupuoli- ja kulttuurisensitiivistä sosiaalista nuorisotyötä 10-28-vuotiaiden tyttöjen, nuorten naisten sekä sellaisiksi itsensä kokevien parissa. Työn kautta jokainen toiminnassa mukana oleva kohdataan yksilönä, sukupuoleen tai etniseen taustaan katsomatta. Tyttöjen Tila on turvallisempi tila olla, kasvaa ja kehittyä ja saada kannustusta, rohkeutta ja tilaa olla juuri sellainen kuin on.

Sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisyys on herkkyyttä ymmärtää, tunnistaa ja huomioida sukupuoleen ja kulttuuritaustaan liittyvien tekijöiden monitasoiset ja moninaiset vaikutukset ihmisten elämässä. Vantaan Tyttöjen Tilassa sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisyys nähdään läpileikkaavana toimintafilosofiana, mutta erityisesti myös kohtaamisen tapana ja konkreettisena käytännön työotteena.

Eri alojen ammattilaiset ja/tai opiskelijat ovat tervetulleita tutustumaan toimintaan. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä Sanna Heikkinen-Velican (sanna.heikkinen-velican@nicehearts.com) tai 050 366 7994

Löydät meidät

© 2018 Nicehearts ry

Vantaa

044 572 0069

Unikkotie 2 C, 2. krs
01300 Vantaa

Lappeenranta

Valtakatu 30A
53100 Lappeenranta

Käyntiosoite:
Valtakatu 30 B
53100 Lappeenranta

Espoo

044 736 6114

Terveyskuja 2 B
02770 Espoo