TYTTÖJEN TILA

Tyttöjen Tila

Tyttöjen Tilaan ovat tervetulleita kaikki 10 – 28 -vuotiaat tytöt sekä moninaisesti sukupuolensa kokevat nuoret.

Tyttöjen Tila on viihtyisä ja mukava paikka, jonne voi tulla omana itsenään erilaisissa elämäntilanteissa. Toimintamme on maksutonta ja meille on tärkeää, että jokaisella on tervetullut olo. Meillä voi käydä viikoittaisissa ryhmissä tai tulla vaikka vain istuskelemaan sohvalle juomaan kupin teetä ystävien ja ohjaajien kanssa.

Tervetuloa mukaan – juuri sellaisena kuin olet.

VANTAA

AVOIMET OLOHUONEET

Olemme kesätauolla! Syksyn ohjelma julkaistaan elokuussa ja toiminta alkaa 9.9.2019.

Tyttöjen Tilan avointen iltojen tarkoituksena on tarjota sinulle paikka mihin tulla viettämään aikaa, tapaamaan uusia ihmisiä ja kokeilemaan uusia juttuja.

Avointen aikana voit osallistua pienryhmiin, joissa tehdään ruokaa, askarrellaan, katsotaan elokuvia ja käydään retkillä. Voit myös halutessasi laulaa Sing Staria, pelata lautapelejä, värittää värityskuvia tai vain jutella. Jokaisen avoimen aikana tarjolla on ilmaista välipalaa.

Paikalla on sinua varten aina useampi naisohjaaja.

 

Lisätietoja saat

Lauralta, puh. 044 763 5563, laura.alikoski@nicehearts.com

 

TAPAAMINEN OHJAAJAN KANSSA

Kaipaatko keskustelua luotettavan aikuisen naisen kanssa sinua askarruttavista tai sinua ilahduttavista asioista?

Voit varata Tyttöjen Tilan ohjaajilta myös ajan kahdenkeskiselle keskustelulle. Keskustelujen tarkoitus on tukea ja rohkaista sinua kuuntelemaan ja kunnioittamaan itseäsi ja luottamaan omiin voimavaroihisi. Tarvittaessa saat ohjausta sinulle sopivan tuen piiriin muihin toimintamuotoihin tai muualle.

Sovi keskusteluaika työntekijän kanssa:

Laura Alikoski, puh. 044 763 5563

 

 

ODOTTAJIEN ILTA

ODOTTAJIEN ILTA ON KESÄTAUOLLA!

Oletko nuori ja odotat lasta? Haluatko tutustua muihin odottajiin ja päästä juttelemaan mm. raskauteen ja vauvaan liittyvistä asioista yhdessä?

Odottajien ilta-ryhmä on tarkoitettu nuorille odottajille ja ryhmä kokoontuu koko kevään 2019 ajan torstaisin klo 16-18. Ryhmä on avoin eli voit osallistua niille kerroille, kun sinulle parhaiten sopii. Tarjolla on pientä välipalaa ja ryhmä on täysin maksuton. Tervetuloa mukaan.

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat sopia tutustumiskäynnin, ole yhteydessä Lauraan!

Laura Alikoski, laura.alikoski@nicehearts.com, 044 763 5563

SEKSUAALINEUVONTA

Mitä on seksuaalineuvonta?

Seksuaalineuvonta on ammattilaisen antamaa henkiläkohtaista seksuaalikasvatusta. Seksuaalineuvojan vastaanotolle voit tulla kysymään mistä vain seksuaalisuuteen, sukupuoleen, kehoon ja kehitykseen, terveyteen, tunteisiin tai ihmissuhteisiin liittyvästä.

Seksuaalisuus koskettaa meitä kaikkia ikään katsomatta, ja Tyttöjen Tilan seksuaalineuvontaan ovat tervetulleita kaikki 10-28-vuotiaat tytöt, nuoret naiset sekä sellaiseksi itsensä kokevat.

Voit tulla yksin tai halutessasi ystävän kanssa. Seksuaalineuvonta perustuu virallisesti määriteltyihin seksuaalioikeuksiin, jotka koskevat myös nuoria. Neuvonta on aina luottamuksellista.

Tärkeitä lähteitä:

https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/seksi/seksuaalioikeudet/

https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/
-paljon tietoa nuorille murrosiästä ja seksuaalisuudesta

https://www.raisacacciatore.fi/123
-10 kohtaa nuorelle seksuaalisuudesta

www.seta.fi
-tietoa sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuudesta

www.sinuiksi.fi
-tuki- ja neuvontapalvelu sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuudesta

https://verneri.net/selko/ihmissuhteet/seksuaalisuus/tietoa-seksuaalisuudesta/
-tietoa seksuaalisuudesta selkokielellä

https://www.terveyskyla.fi/naistalo

Vanhemmille tueksi:
https://www.mll.fi/vanhempainnetti/tukivinkit/seksuaalisuudesta_puhuminen_nuor/

Mitä seksuaalisuudella tarkoitetaan?

Seksuaalisuus on meissä kaikissa biologisena ominaisuutena ja voimavarana jo syntymästä lähtien. Se ilmenee ihmisillä eri tavoin ja muuttuu eri ikävaiheissa. Seksuaalisuus on paljon muutakin kuin seksiä.

Oman seksuaalisuuden tunteminen on tärkeä osa itsetuntemusta ja itsetuntoa. Hyvä itsetunto taas vaikuttaa oman elämän mielekkääksi kokemiseen ja vuorovaikutukseen toisten kanssa. Itsensä hyväksyminen ja arvostaminen ovat hyvän mielenterveyden ja hyvien ihmissuhteiden perusta.

Seksuaalikasvatusta tarvitaan kaiken ikäisille ja läpi koko elämän. Seksuaalikasvatus lisää tietoa ja mahdollisuuksia pitää itse huolta omasta seksuaaliterveydestään.

Seksuaalisuus on ihmisessä helposti haavoittuvaa.Mitkä tahansa ikävät kokemukset tai käsitykset omasta itsestä vaikeuttavat henkistä tasapainoamme elämässä ja voivat uhata terveyttämme monin tavoin.

Hyvä seksuaalikasvatus on siis osa terveyskasvatusta, joka auttaa meitä kaikkia voimaan paremmin elämässä. Elämä ei ole aina helppoa, mutta kenenkään ei ole hyvä jäädä yksin asioita pohtimaan.

Erityisesti nuorille on tärkeää kertoa, miten arvokas oma persoona ja muuttuva keho on, murrosiän kasvun myllerryksestä huolimatta. Elämä on täynnä muutoksia, sisäisiä ja ulkoisia. Kaikissa elämänvaiheissa opettelemme jokainen hyväksymään itsemme ja toisemme yhä uudestaan.

Eroavaisuuksistamme huolimatta me ihmiset olemme sisäisesti melko samanlaisia. Kulttuurimme, näkemyksemme ja kokemuksemme voivat erota toisistaan, mutta samat tarpeet tulla hyväksytyiksi ja rakastetuiksi koskettavat jokaista.

Toisin kuin saatetaan luulla, seksuaalisuudesta puhuminen ja oikean tiedon saaminen ei lisää nuorten riskikäyttäytymistä vaan päinvastoin. Ennakkoluulot ja väärät tiedot lisäävät epävarmuutta ja omien rajojen tunnistamattomuutta, jolloin saatetaan tehdä oman terveyden kannalta huonompia päätöksiä.

Monet nuoret myös kokevat yksinäisyyttä ja huonommuutta ja tarvitsevat tukea löytääkseen omat voimavaransa. Hyvä seksuaalikasvatus suojelee nuorten terveyttä, lisää itsetuntemusta ja auttaa heitä tekemään vastuullisia päätöksiä omasta elämästään.

LAPPEENRANTA

AVOIMET OLOHUONEET

Tyttöjen Tilan avointen iltojen tarkoituksena on tarjota sinulle paikka mihin tulla viettämään aikaa, tapaamaan uusia ihmisiä ja kokeilemaan uusia juttuja.

Avointen aikana voit osallistua pienryhmiin, joissa tehdään ruokaa, askarrellaan, katsotaan elokuvia ja käydään retkillä. Voit myös halutessasi laulaa Sing Staria, pelata lautapelejä, värittää värityskuvia tai vain jutella.

Jokaisen avoimen aikana tarjolla on ilmaista välipalaa. Paikalla on sinua varten aina useampi naisohjaaja.

 

MAANANATAI: Olohuone 5.-9.-luokkalaisille Sammonlahdessa (S-marketin yhteydessä, Soppi-tilassa), klo. 15-18 (2.9 alkaen)

TIISTAI: Olohuone 16+, 16-21 vuotiaille, paikkana Me-talo, klo 16-19 (3.9 alkaen)

KESKIVIIKKO: Nuorten äitien ja odottajien olkkari, paikkana Me-talo, klo 14-15.30 (2.10 alkaen)

TORSTAI: Olohuone 5.-9.-luokkalaisille, paikkana Me-talo, klo 15-18 (5.9 alkaen)

 

Lisätietoja Lappeenrannan toiminnasta: Riikka Mikkola, 044 771 4721

TYTTÖJEN TILAN TOIMINTA

KOULUYHTEISTYÖ

Vantaan Tyttöjen Tila tekee aktiivista yhteistyötä vantaalaisten koulujen kanssa. Ota yhteyttä meihin jos haluat:

  • tulla vierailulle tyttöryhmän kanssa Tyttöjen Tilaan

  • kutsua Tyttöjen Tilan ohjaajat kouluun esittelemään toimintaa esim. koulun hyvinvointipäiville

  • haluat koulutusta sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisestä kohtaamisesta

  • haluat tulla tutustumaan toimintaan nuoren tai opettajien kanssa.

    Lisätietoja saat Sannalta, puh. 050 366 7994,

    sanna.heikkinen-velican@nicehearts.com

     

AMMATTILAISILLE

Tyttöjen Tila tekee sukupuoli- ja kulttuurisensitiivistä sosiaalista nuorisotyötä 10-28-vuotiaiden tyttöjen sekä moninaisesti sukupuolensa kokevien nuorten parissa. Työn kautta jokainen toiminnassa mukana oleva kohdataan yksilönä, sukupuoleen tai etniseen taustaan katsomatta. Tyttöjen Tila on turvallisempi tila olla, kasvaa ja kehittyä ja saada kannustusta, rohkeutta ja tilaa olla juuri sellainen kuin on.

Sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisyys on herkkyyttä ymmärtää, tunnistaa ja huomioida sukupuoleen ja kulttuuritaustaan liittyvien tekijöiden monitasoiset ja moninaiset vaikutukset ihmisten elämässä. Vantaan Tyttöjen Tilassa sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisyys nähdään läpileikkaavana toimintafilosofiana, mutta erityisesti myös kohtaamisen tapana ja konkreettisena käytännön työotteena.

Eri alojen ammattilaiset ja/tai opiskelijat ovat tervetulleita tutustumaan toimintaan. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä Sanna Heikkinen-Velican (sanna.heikkinen-velican@nicehearts.com) tai 050 366 7994

Löydät meidät

© 2018 Nicehearts ry

Vantaa

044 572 0069

Lummetie 2b A-rappu

4. krs, 01300 Vantaa

Käynti Kirjasolan kautta

 

 

Espoo

044 736 6114

Terveyskuja 2 B
02770 Espoo

Lappeenranta

Käyntiosoite:
Oprin kauppakeskus 2 krs
Valtakatu 30
53100 LAPPEENRANTA

X