Sua varten somessa

Mikä on Sua varten somessa?

Kohtasitko somessa jotain, mistä tuli hämmentävä fiilis? 

Saitko TikTokissa ilkeän viestin tai Instassa ahdistavan kommentin, joka jäi mietityttämään? 

Onko sulle lähetetty tai onko sulta pyydelty epämukavalta tuntuvia kuvia? 

Mietityttääkö, oletko kokenut häirintää? 

Sua varten somessa toimii matalan kynnyksen tahona, johon voi ottaa yhteyttä, kun häirintää on jo tapahtunut, tai kun nuori epäilee tilanteessa olevan jotain outoa, muttei uskalla kertoa vielä kellekään, “koska mitään ei ole tapahtunut”.

 Sua varten. Sun puolella. Sua varten somessa vähentää somessa tapahtuvaa, nuoriin kohdistuvaa seksuaalista häirintää, ahdistelua ja väkivaltaa.

Toiminnan kohderyhmä on 8-21 -vuotiaat lapset ja nuoret, joita kohdataan nuorten suosimilla somealustoilla. Suavarten_official Instagram ja Tiktok -sisällöt auttavat tunnistamaan häirintätilanteita sekä huomioimaan omat rajat myös somessa toimiessa. Somesisältömme käsittelevät mm. seksuaalista häirintää, kiusaamista ja syrjintää, alaikäisiin kohdistuvia seksuaalirikoksia, ei-toivottuja nudeja ja dick pic -kuvia sekä seksuaalista itsemääräämisoikeutta.

Käymme kuukausittain noin 300-500 keskustelua.

Sua varten somessa-tiimille voi laittaa yksityisviestiä mihin kellonaikaan ja minä päivänä tahansa. Viestiä voi laittaa Tiktokissa ja Instagramissa suavarten_official –tilille tai Snapchatissa käyttäjälle suavarten_tiimi.

Vastaamme viesteihin maanantai-torstai -välillä ja aina mahdollisimman nopeasti. Poikkeusajoista tiedotetaan somekanavilla erikseen. Jokaisen nuoren yhteydenottoon vastataan – kukaan ei jää asiansa kanssa yksin ja ilman tukea.

Suavarten-tiimi koostuu somehäirintätilanteisiin erikoistuneista nuorisotyön ammattilaisista. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Sua varten somessa -toiminnan taustalla ovat Nicehearts ry ja Loisto Setlementti. Vuonna 2020 alkanut hanke on siirtynyt vakituiseksi toiminnaksi vuonna 2023.

Lue lisää Sua varten somessa -toiminnasta: www.suavartensomessa.fi

 

Työntekijöiden yhteystiedot:

Minerva Kettukuja

+358 44 7193191
minerva.kettukuja@nicehearts.com

Nea Vainio

+358 44 3250040
nea.vainio@nicehearts.com

Reetta Hänninen

+358 50 3139878
reetta.hanninen@loistosetlementti.fi

Anni Pätilä

+358 50 3642103
anni.patila@loistosetlementti.fi