Testamenttilahjoitus

Haluatko auttaa tyttöjä ja nuoria kotimaassa?

Tee testamenttilahjoitus

Suomessa valtiolle menevien kuolinpesien arvo on noussut viime vuosien aikana:  vuonna 2015 summa oli noin 40 miljoonaa euroa, kun vuonna 2012 se oli reilu 24 miljoonaa. Omaisuus siirtyy valtiolle jos perillisiä tai testamenttia ei ole.

Oletko sinä tehnyt testamentin?

Omaisuutensa tai osan siitä voi testamentata niin, että tukee itselleen tärkeää asiaa tai arvoja, eli ohjata järjestölle tai yhteisölle. Yleishyödyllisten yhteisöjen ei tarvitse maksaa testamentilla saamastaan perinnöstä perintöveroa, joten jos testamenttaat Nichehearts ry:lle, varasi menevät kokonaisuudessaan toivomasi asian hyödyksi. Jos kirjaat testamenttiin toiveen perinnön käyttämisestä tiettyyn kohteeseen, käyttää Nicehearts varat juuri tähän tarkoitukseen. Täällä voit lukea lisää testamentin teosta.

Hyvä Testamentti arvot kampanja 9.20

Testamenttilahjoittaminen on tapa tukea arvojesi mukaista järjestötyötä.
(Kuva: Hyvätestamentti.fi)

Testamentin voi tehdä itsekin, mutta asiantuntijat suosittelevat, että sen laatimisessa käytetään ammattilaisen opastusta. Nicehearts ry on mukana Hyvä testamentti -kampanjassa, joten saat neuvoja lakiasiantuntijalta ilmaiseksi testamentin laatimisesta, kun haluat lahjoittaa meille.

Kiinnostuitko? Täällä voit jättää kysymyksiä ja yhteydenottopyynnön aiheeseen liittyen.

Testamenttia varten ei tarvitse edes lähteä käymään lakitoimistossa, se onnistuu hyvin myös etänä. Puhelinneuvottelussa tai muussa sähköisessä neuvottelussa asiakkaan tilanne ja tahtotila käydään huolellisesti läpi, jonka pohjalta asiakirjoja lähdetään laatimaan, kertoo VaLa Ry:n lakiasiantuntija. Tämä palvelu toimii koko maassa.

Miksi juuri minun kannattaisi tehdä testamentti? 

Voit tutustua aiheeseen  Hyvä Testamentti -kampanjan sivulla. Testamentattu summa voi olla pienikin, tai lahjoitus voi olla osa omaisuudesta ja muutakin kuin rahaa. Lahjoittaja voi testamentata esimerkiksi maata, kiinteistön tai asunto-osakkeen, joista saadut varat käytetään toiminnan tukemiseen. Muista myös veroetu.

Mitä hyvää sinun testamenttisi voisi saada aikaan?

Toimintamme perustuu suurelta osin julkiseen rahoitukseen, esim STEA, sekä kuntien tukeen. Jos saisimme suuremman kertalahjoituksen, esim. 50.000 euroa, se mahdollistaisi resurssityöntekijöiden ja asiantuntijoiden palkkaamisen ja toiminnan laajentamisen, jotta entistä useampi voisi päästä avun piiriin.

Haaveissamme on myös toiminnan kasvattaminen uusille alueille. Nykyisellä rahoituspohjalla se ei valitettavasti ole mahdollista. Jo noin 200.000 euron lahjoituksella pystyisimme avaamaan toimipisteen uuteen kaupunkiin ja palkkaamaan tarvittavan henkilöstön sekä pyörittämään toimintaa kaksi vuotta.

Teetkö juuri sinä tämän mahdolliseksi? Kysy neuvoa ilmaiseksi nyt. 

 Vaikuta siihen, että tyttöjen ja naisten tasa-arvo ja yhdenvertaiset mahdollisuudet Suomessa ovat tärkeitä joka päivä. Jokaisella lahjoituksella, pienellä tai suurella, on merkitystä jollekulle yksinäiselle tai tukea tarvitsevalle.

RAHANKERÄYSLUPA

Luvan saaja: Nicehearts ry

Luvan myöntäjä: Poliisihallitus

Luvan numero ja myöntämisaika: RA/2018/1239       21.12.2018

Toimeenpanoaika ja alue: 1.1-31.12.2019 koko Suomi, lukuunottamatta Ahvenanmaata

Käyttötarkoitus: Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on tyttöjen ja naisten omaehtoisen toiminnan tukeminen. Kerätyt varat käytetään naisille ja tytöille tarjottavaan maksuttomaan harrastus- ja kulttuuritoimintaan. Varoilla tuetaan tyttötyön ja naisten kerhotoiminnan ylläpitämistä, toimintaan liittyvien tapahtumien ja tilaisuuksien sekä toiminnallisten ryhmien ja kerhojen järjestämistä sekä materiaali ja välinehankintoja. Varoilla katetaan välittömästi yleishyödyllisen keräystarkoituksen toteuttamisesta syntyviä kustannuksia. Kustannuksia syntyy esimerkiksi toimintaan liittyvien vierailijoiden ja asiantuntijoiden palkkioista, materiaali hankinnoista sekä toiminnan järjestämiseen liittyvistä välttämättömistä palkka-, vuokra-, puhelin-, internet-, ja vakuutuskustannuksista.

Varojen käyttöaika: 2019-2020
Toimeenpanija: Nicehearts ry