Teksti: Marcia ja Aada, Tyttöjen Tilan kesätyöntekijät vuonna 2021

 

Moi. Olen Marcia ja olen täällä Tyttöjen Tilassa kesätöissä. Olen oppinut Tyttöjen Tilassa olla enemmän rohkea, vastuullinen ja itsevarma. Myös olen oppinut olla kokouksissa ja nähdä mistä asioista keskustellaan sekä miten siihen vaikutetaan. Oli todella kiva nähdä, miten täällä tehdään töitä ja miten työskennellään yhdessä. Olen huomannut sen, miten täällä välitetään työntekijöistä ja miten kaikkien mielipiteet otetaan huomioon.

Tässä kesätyössä oli parasta se, että sain tutustua ihaniin ihmisiin ja sain viettää aikaa ja nähdä heidän kiinnostuksensa sekä mielipiteet asioista. Parasta myös oli se, että sain tutustua ja työskennellä Aadan kanssa, joka oli todella kivaa. Kun me olimme piknikissä ja vietettiin aikaa muiden ihmisten kanssa ja tutustuttiin, puhuttiin, pelattiin ja maalattiin oli todella parasta.

Tyttöjen Tila on todella tärkeä paikka, koska täällä saa olla oma itsensä. Myös tutustut sekä huomaat, miten paljon voit olla vapaa ilman, että kukaan tuomitsee sinua. Tämä paikka on todella erityinen: huomaat ja löydät vahvuutesi ja miten paljon mielipiteitä sinulla on monista asioista. Täällä Tyttöjen Tilassa kaikki ovat niin mukavia ja ovat tukenasi ja välittävät siitä, miten voit ja ottavat sinut huomioon. Tyttöjen Tila on minulle todella erityinen paikka: minusta tuntuu, että olen löytänyt minun ääneni täällä ja voin olla vapaa ja kertoa minun mielipiteeni asioista. Olen oppinut todella paljon itsestäni ja olen todella iloinen, että löysin ääneni, joka on tullut kuulluksi. Täällä minut otetaan huomioon, kun puhun ja se merkitsee minulle niin paljon. Minun mielestäni jokaisen pitäisi tulla tänne työskentelemään koska täällä on kuten toinen koti ja en kuvittelisi olla käymättä tätä paikkaa. Tyttöjen tila on missä taikuus tapahtuu. Nämä kaksi viikkoa ovat menneet todella nopeasti ja tämä kokemus on ollut todella ihanaa. Palautteeni, jonka annan teille Tyttöjen Tilalle, on se, että jatkakaa samaa mallia. Myös toivottavasti annatte enemmän kuin 2 ihmistä hakemaan tähän kesätyöhön. Tosi monta nuorta oppisi täällä kesätyöpaikalla todella paljon ja tämä on mahtava kokemus. Tyttöjen Tila henkilökunta: kiitos suuresti, että sain olla täällä kesätyössä olette mahtavia. Tämä on ikimuistoinen kokemus ja kiitos love you guys THANK YOU ❤️

———

Moi! Mun nimi on Aada ja oon nyt viimeiset kaksi viikkoa ollut kesätöissä Tyttöjen Tilalla. Tyttöjen Tilalla työskentely on ollut ihan mahtava kokemus, jota voisin suositella kaikille nuorille tytöille. Tyttöjen Tilalla on aina mukavaa ja täällä voi olla ihan oma itsensä.

Tyttöjen Tilalla olen oppinut minkälaista työtä oikeasti täällä tehdään ja myös minkälaista henkilökuntaa täällä on. Tyttöjen tilalla on todella kivoja työtehtäviä, joissa saamme ilmaista omia mielipiteitämme paljon ja meidän mielipiteet otettiin aina vastaan. Olen myös oppinut kuinka tapahtumia suunnitellaan ja pohditaan. Me pääsimme työparini Marcian kanssa suunnittelemaan syksyn toimintaa ja tekemistä, joka oli todella mielenkiintoista ja hauskaa. Olen oppinut myös miten tärkeää nuorisotyö on. Ilman nuorisotyöntekijöitä ei varmasti olisi tällaisia paikkoja, joita noita nuoret tarvitsevat.

Parhaimpia hetkiä olivat, kun pääsimme juttelemaan toisten nuorten kanssa ja kuulemaan heidän kokemuksia ja mielipiteitä rankoista ja hyvistä aiheista. Ensimmäisenä päivänä saimme toimistolle vieraaksi nuoren kenen kanssa puhuimme siitä, kuinka tärkeää on olla oma itsensä. Tämän keskustelun aikana kuulin monia mielipiteitä ja kokemuksia, joita en olisi voinut uskoa. Tämän takia on hyvä kuunnella muita ihmisiä, koska voit oppia uusia asioita ja kuulla toisten kokemuksia, joista voit itse myös oppia.

Olen oppinut itsestäni uusia asioita esim. kuinka tulen toisten nuorten kanssa hyvin toimeen ja että olen aika oma-aloitteinen. Olen myös oppinut olemaan itsevarmempi ja kuinka saan minun mielipiteeni kuulluksi.

Minun mielestäni Tyttöjen Tila on tärkeä paikka, koska täällä nuoret voivat olla omia itsejään ja heidät hyväksytään juuri sellaisena kun he ovat. Tyttöjen Tila on ollut iso osa minunkin elämää nuorena. Tyttöjen tila on paikka, joka voi auttaa vaikeissa tilanteissa ja täällä on aina seuraa kenen kanssa voit pelata pelejä tai vain jutella.

Haluan kiittää ihanaa henkilökuntaa ja työpariani. Olette saaneet tästä kesästä todella ihanan ja tämän kesätyön tulen muistamaan kauan. Kaikki asiat mitä opimme sekä teimme oli ihanaa ja mielenkiintoista. En usko, että mikään kesätyö ylittää tätä. Kiitos tästä kokemuksesta ja en malta odottaa, että pääsen taas joskus toimintaan mukaan. Kiitos.

——-

Kesätyö mahdollistui Lions Club Vantaa Vernissan ja Zonta II klubin tuella. Haluamme sydämellisesti kiittää teitä tuestanne.