Olemme saaneet syksyn aikana lukea useita uutisia, joiden aiheena on ollut maahanmuuttajataustaisten naisten asema suomalaisessa yhteiskunnassa. On erittäin tärkeää, että aihe nostetaan yleiseen keskusteluun ja toivottavasti resursseja tärkeään työhön siten saataisiin lisää.

Iltalehden uutisessa 20.10.2019 opettaja Laura Tikkanen vaati, että joku taho yhteiskunnassa ottaisi maahanmuuttajataustaisten naisten tilanteesta kunnolla kopin: ”Maahanmuuttajanaisille on kyllä yhdistyksiä ja muita aktiivisia toimijoita, jotka auttavat arjen taitojen ja kielitaidon vahvistamisessa, mutta hänen mielestään oman tahdon ja kansalaistaitojen kehittämiseen pitäisi panostaa yhä enemmän.

– Naiset tarvitsevat tietoa omista oikeuksistaan. Heille pitäisi saada mentoreita, jotka kulkisivat heidän rinnallaan, tukisivat arjessa, opinnoissa ja uralla, Tikkanen sanoo.”

Nicehearts ry tekee juuri tätä työtä: palvelut huomioivat kokonaisvaltaisesti naisten tarpeita. Palvelutarjontamme on hyvin laajaa kielen,digi- ja taloustaitojen opetuksesta seksuaaliterveyteen ja työnhaussa tukemiseen. Lisäksi mm. kokonaisvaltaisen palveluohjauksen kautta autamme naisia ratkaisemaan arkea hankaloittavia haasteita, heidän omilla ehdoillaan, tukien heitä itsenäisiksi ja osaaviksi naisiksi jotka tunnistavat omat oikeutensa ja velvollisuutensa. Teemme laajasti yhteistyötä kuntien eri viranomaisten ja muiden järjestöjen kanssa. Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen on yhdistyksemme tärkeimpiä tavoitteita, ja niiden edistäminen huomioidaan kaikessa toiminnassamme.

Suomessa on paljon eri toimijoita jotka työskentelevät laajasti kotoutumisen ja osallisuuden sekä naisten aseman edistämiseksi. Olisi tärkeää lisätä tämän kolmannen sektorin toimijoiden tunnettuutta laajemmin.

Me voimme muuttaa maailmaa, vaikka yksi nainen kerrallaan. Yhdessä voimme vaikuttaa – muutos on meissä kaikissa!

Johanna Sjöholm

Toiminnanjohtaja

X