Nicehearts ry ja Espoon monikulttuuriset lapset ja nuoret ry järjestivät eilen yhteisen virtuaalisen Kaikkien Vaalit-kuntavaalipaneelin, joka valitettavasti joutui rasistisen hyökkäyksen kohteeksi. Tapahtumamme tarkoituksena oli lisätä kuntavaalien saavutettavuutta ja kannustaa erityisesti Suomeen muuttaneita naisia äänestämään. Valitettavasti jouduimme keskeyttämään tilaisuuden hyökkääjien jakaman asiattoman, rasistisen ja loukkaavan materiaalin vuoksi.

Hyökkäys tällaista tilaisuutta vastaan ei ole vain loukkaus tekemäämme työtä ja tilaisuuden kaikkia osallistujia kohtaan. Se on hyökkäys demokraattista ja avointa yhteiskuntaa vastaan. Teko on todella surullinen, vastenmielinen ja tuomittava. Olemme todella pahoillamme, että turvallinen tila rikkoutui ja osallistujat joutuivat kokemaan hyvin epämiellyttävää ja epäkunnioittavaa materiaalia. Asiaa ja selvitetään parhaillaan ja viedään eteenpäin poliisille.

Samaan aikaan teko myös todistaa, miten tärkeää tätä työtä on tehdä. Yhdessä. Antirasistinen työ ei ole vain tarpeellista, vaan se on välttämätöntä. Yhdenvertaisuus ja avoimuus eivät ole itsestään selviä arvoja, vaan vaativat paljon työtä.

Onneksi saimme tilaisuuden uudelleen käyntiin ja vaikeuksista huolimatta loppu meni todella hyvin ja asiallisesti. Kiitos jokaiselle osallistujalle ja erityisesti loistaville panelisteille rakentavasta, älykkäästä ja kunnioittavasta keskustelusta! Teemoiksi nousi muun muassa tyttöjen ja naisten tukeminen, erilaisten perheiden tukeminen, antirasistiset teot ja vieraskielisten kuntalaisten osallistumismahdollisuuksien parantaminen.

Emme aio spekuloida kuka tai ketkä kurjan teon takana olivat. Se ei ole meidän työtämme. Meidän työtämme sen sijaan on jatkaa yhdenvertaisen, avoimen ja kunnioittavan yhteiskunnan rakentamista. Meitä ei hiljennetä, koska pelko ei saa ottaa valtaa. Meitä ei lannisteta, koska olemme sitoutuneet rakentamaan hyvää.

Nicehearts ry

Espoon monikulttuuriset lapset ja nuoret ry

Kaikkien Vaalit

#Nicehearts20 #20vuottatekoja #muutosonmeissä #Espoonmokulat #Kaikkienvaalit