Aloitin Lappeenrannassa Niceheartsin työntekijänä syksyllä 2015. En ollut aiemmin kuullut yhdistyksestä, mutta tutustuin etukäteen toimintaan ja se tuntui heti siltä, että työtä tehdään oikeiden asioiden puolesta ja hyvin käytännönläheisesti, mikä on itselleni erityisen tärkeää. Olin iloinen, että Nicehearts toi Naapuriäiti-hankkeen Lappeenrantaan.

Olimme varmasti ajan hermoilla siinä, että toiminta käynnistyi nykyisenkaltaisessa etätyömuodossa jo useita vuosia sitten mm. ilman kiinteitä työtiloja. Välineitäkin piti lainata silloin kun videotykkiä tai tulostinta tarvittiin ja apua löytyi aina! Menimme heti alusta asti sinne, missä ihmiset ovat ja työtä tehtiin niin autossa, kirjastoissa kuin asukastiloissa. Toiminta otettiin hyvin lämpimästi vastaan ja saimme paljon apua toisilta järjestöiltä sekä esimerkiksi Eksotelta. Meistä oltiin kiinnostuneita, joten työtä oli ilo tehdä ja toimintaa käynnistyi hyvin sitoutuneiden naapuriäitien ja kumppaneiden voimin.

Päätimme sittemmin naisten kanssa, että tarvitsemme tilat ja emme jää odottamaan valmista, vaan aloitamme itse aktiiviset toimet oman tilan ja kokoontumispaikan löytämiseksi ja perustamiseksi. Näin tapahtui ja Lappeenrantaan saatiin Me-talo, joka rakentui nopeasti alueen ihmisten ja eri toimijoiden kohtaamispaikaksi. Muistelen lämmöllä näitä vuosia silloisessa työssäni.

#nicehearts20    #muutosonmeissä  #20vuottatekoja

Niina Kupianen  

Naapuriäititoiminnan aluetyöntekijänä 2015-2020, sitten Me-talo Lappeenrannan koordinaattorina, nykyään yhdistyksen aktiivijäsen

Täällä voit lukea Ylen artikkelin imatralaisesta naapuriäidistä Mariamista.