Nicehearts ry perustettiin vuonna 2001 jotta tytöillä ja naisilla olisi oma tila

 

Sääntöihin on kirjattu seuraavaa:

Yhdistyksen tarkoitus ja toiminnan laatu

Yhdistys toimii alueellisena Naisresurssikeskuksena. Yhdistyksen tarkoituksena on tyttöjen ja naisten yhteisöllisen omaehtoisen toiminnan tukeminen. Toiminnalla pyritään luomaan pitkäkestoisia naisten ja tyttöjen keskinäisiä verkostoja sekä edistämään eri ikäisten ja kulttuuristen tyttöjen ja naisten kohtaamista arjessa.  

Yhdistyksen tarkoituksena on myös parantaa naisten yrittäjyyden, työllisyyden, aluekehityksen ja tasa-arvon yleisiä edellytyksiä sekä seurata niiden kehittymistä alueellisella, valtakunnallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Naisresurssikeskus Pihlaja sijaitsee nykyään osoitteessa  Lummetie 2, Tikkurilassa.  Toiminta alkoi Unikkotiellä, nuorisotalo Tonttulassa vuonna 2001. Pihlaja on monimuotoinen, matalan kynnyksen kohtaamispaikka tytöille ja naisille sekä sukupuolensa moninaisesti kokeville. Pihlajassa tuotetaan tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistävää ja omaehtoista, osallisuutta tukevaa toimintaa.

Nicehearts 20 vuotta (c) Linda Kivi

Vertaistukea ja ystävyyttä jo 20 vuotta. (Kuva: Linda Kivi)

Niceheartsilla on toimintaa nykyään Vantaan lisäksi Espoossa, Helsingissä ja Lappeenrannassa. Vaikuttamistyötä tehdään valtakunnallisella tasolla. Työntekijöitä on 30, mutta yhdistyksen toimintaa tuottavat työntekijöiden rinnalla keikkatyöntekijät sekä useat kymmenet vapaaehtoiset, suurin osa heistä koulutettuja Naapuriäitejä. Lisäksi kymmenet opiskelijat osallistuvat aktiivisesti toiminnan tuottamiseen harjoitteluissaan vuosittain. Toimintaan osallistuu tuhansia lapsia, nuoria ja perheitä vuodessa.

Nicehearts ry:n tuottama toiminta lisää tyttöjen, naisten ja perheiden hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta sekä yhdenvertaisuutta suomalaisessa yhteiskunnassa. Toiminta myös tukee osaltaan julkisen sektorin tavoitteita ihmisten keskinäisen yhteenkuuluvuuden tunteen lisäämiseksi suomalaisessa yhteiskunnassa. Uskomme, että tyttöjen ja naisten erityistarpeiden huomioiminen on tuottava sijoitus tulevaisuuteen!

Nicehearts täyttää 20 vuotta tänään sunnuntaina 31.1.2021. Juhlimme vuotta poikkeusolojen mahdollistamalla tavalla. Muistoja matkan varrelta julkaistaan sosiaalisessa mediassa. Kirjoittajina ovat niin työntekijät kuin jäsenet ja vapaaehtoisemmekin sekä yhteistyötahojen edustajat. Varsinainen juhlaseminaari ja alueelliset juhlat toteutamme kun tilanne ne sallii.

Onko sinulla muisto menneiltä vuosilta, jonka haluaisit jakaa?

Ota rohkeasti yhteyttä lähettämällä joko sähköpostia johanna.sjoholm@nicehearts.com tai soittamalla 044 367 9245 (Johanna Sjöholm, toiminnanjohtaja). Voit lähettää meille esimerkiksi videon, blogin, tekstin, valokuvan saatteella ”Nicehearts 20”. Autamme mielellämme julkaisusi tekemisessä ja viimeistelyssä.

Seuraa juhlavuottamme ja osallistu keskusteluun #Nicehearts20 #20vuottatekoja

Twitter @Niceheartsry

Facebook @Niceheartsry

LinkedIn @Niceheartsry

 

X