Nelli Niemelä (vas.) ja Sanna Heikkinen maalaamassa graffitia Dixin työmaa-aitaan 2013 Kuva: Nicehears ry

Kirjoittaja: Nelli Niemelä, Icehearts tyttötyö, kehittäjä ja kasvattaja

Sain olla aloittamassa ja kehittämässä Niceheartsin Tyttöjen Tila- tyttötyötä vuosina 2013-14. Tästä ajasta on mieleeni jäänyt lämpimät kohtaamiset niin tyttöjen, naisten kuin työntekijöidenkin kanssa. Joka päivä oli edessä uusia kohtaamisia ihmisten kanssa, joiden juuret olivat ympäri maailmaa. Pohdimme tyttöjen ja naisten elämää ja asemaa ja teimme parhaamme, jotta voisimme asioita ja käytäntöjä muuttaa paremmiksi ja tarjota tytöille ja naisille tukea ja toimintoja, joilla heidän elämäänsä helpotettaisiin.

Tila oli tuolloin Unikkokadulla, keskellä Tikkurilaa ja sinne löysivät tiensä ihmiset monenlaisilla elämäntarinoilla varustettuina. Ihailin vapaaehtoisia, jotka käyttivät aikaansa suomen kielen opettamiseen, ihailin kollegoita, jotka ratkoivat monenlaisia ongelmia ja ihailin noita rohkeita naisia ja tyttöjä, jotka tulivat ja olivat rohkeasti omanlaisiaan. Niceheartsissa jokainen saa olla sellainen kuin on.

Yksittäisenä projektina on erityisesti mieleeni jäänyt graffitiprojekti Dixin työmaa-aitaan. Sinnikkään yrittämisen jälkeen saimme luvan työmaa-aidan taideteokseen. Funk on ry:n Hende Niemisen ja Tanja Drcan asiantuntevalla opastuksella teimme tyttöjen kanssa teoksen graffitikurssin päätteeksi. Siitä tuli hieno ja graffitihommia tehtiin sen tiimoilta myöhemminkin paljon. Oli komeaa saapua junalla Tikkurilaan, kun itsetehty graffititeos oli tervehtimässä asemalla.

Kuvassa keskellä Tanja Drcan. Kuva: Nicehearts ry

Vaikka urani Niceheartsissa jäi lyhyeksi, olen saanut yhteistyötä tehdä onneksi sen jälkeenkin. Niceheartsin väkeä on aina mukava nähdä.

Onnea ja menestystä, teette tärkeää ja vaikuttavaa työtä!

 

 

 

 

X