LEIRIMATKA LONTOOSEEN KESÄLLÄ 2003 NICEHEARTS RY:N KANSSA

Muistan olleeni todella onnessani tästä mahdollisuudesta päästä Lontooseen Nicehearts ry:n tyyppien ja kavereitteni kanssa. Tämä oli minulle ensimmäinen leirityyppinen reissu, enkä tiennyt oikeastaan ollenkaan mitä odottaa. Meitä lähti Suomesta muistaakseni sillä kertaa kymmenisen tyttöä Lontooseen.

Lontoossa 2003

Lontoossa 2003. Kuva: Milla

Tällä matkalla maistoin ensimmäistä kertaa hummusta, se oli rakkautta ensi puraisulla. Toinen mieleeni jäänyt asia on kun itkin ensimmäisen poikaystäväni perään eräänä iltana hirmuisen ikävän kourissa, vaikka mulla oli tosi hauskaa. Kun tutkin kuvia reissusta, niin näyttää että mulla on joko todella kivaa tai ei niin kovin kivaa. Mikään ei ole senkään suhteen muuttunut ja hummusta rakastan edelleen palavasti.

Eräänä leiripäivänä saatiin painaa paitoja haluamallamme tekstillä. Valitsin tekstin lempi Sonic Youth biisistä Wish Fulfillment. Pähkäiltiin ihanan lontoolaisen ohjaajan opastuksella että kuinkas monta L-kirjainta nyt mihinkin tulee. Paita ei valitettavasti ole tallella, mutta siitä tuli hieno. Tämä laulu on edelleen ehdoton lemppari, ja jos sielulla voi olla oma laulu, minun on tämä.

 

Muistan miten ylpeä ja innoissani olin kun kavereitten bändi Piedelay soitti ulkofestareilla puistossa. Siellä ne mun kaverit rokkaa täysiä lavalla, LONTOOSSA?!

Piedelay lavalla. Eeva kitara (vas.), Elli kitara laulu, Sanna rummut (vieraileva rumpali), Suvi basso

Piedelay lavalla. Eeva kitara (vas.), Elli kitara laulu, Sanna rummut (vieraileva rumpali), Suvi basso. Kuva: Milla

Myöhemmin olen itsekin ajautunut mukaan yhdistystoimintaan. Olin alusta asti mukana perustamassa Girls Rock! Finland:ia eli nykyinen SÄRÖ. Yhdistys järjestää bändileirejä naisille ja sukupuolivähemmistöille itsemäärittelyä kunnioittaen. Aktiivisimmat vuoteni ovat jo takana, mutta kokemusta kertyi paljon järjestäen bändileirejä ja yhdistyksen hallituksen jäsenenä. Kokemusta on ainakin puheenjohtajana, rahastonhoitajana, leirikokkina ja bändiohjaajana toimimisesta. Olen päässyt myös kansainväliselle bändileirille Berliiniin tämän organisaation kanssa. Oli käsittämättömän ihanaa kun Euroopan kaikki vastaavat järjestöt tulivat yhteen ja järjestivät ikimuistoisen MEME Berlin tapahtuman kesällä 2018. Toivon aktivoituvani uudelleen SÄRÖ:n suhteen vielä joskus, ja että pääsen vielä kokemaan kansainvälisen leirin.

Viime viikolla liityin uuden DIY Helsinki ry:n toimintaan mukaan. Tavoitteenamme on saada tiloja haltuun vanhan Lepakon hengessä Sörnäisten Kruununmakasiini etunenässä. Haluamme matalan kynnyksen tiloja ihmisille harrastaa, luoda, hengata, esiintyä ja TOIMIA.

Olen tosi kiitollinen Nicehearts ry:lle että pääsin aikoinaan mukaan matkalle, ja heidän kanssa yhteistyö kiinnostaa ehdottomasti tulevaisuudessa jossain muodossa.

#20vuottatekoja #muutosonmeissä  #nicehearts20

Heidi T.

Lontoon-reissu Niceheartsin kanssa 2003

Lontoon-reissu Niceheartsin kanssa 2003, koko musaporukka. Kuva: E.Partanen