Porukalla Lontoossa 2003 – Milla

Suvi Piedelaysta soittaa bassoa ja laulaa lavalla

Suvi Piedelaysta soittaa bassoa ja laulaa lavalla. Kuva: Milla

Tuohon aikaan tuntui monesti siltä, että olimme bändinä yksinkertaisesti väärää sukupuolta. Ei ollut helppoa joutua koko ajan todistelemaan, että kyllä mekin osaamme soittaa, tehdä biisejä ja olla kunnianhimoisia. Bänditoiminta oli minulle tärkein kanava ilmaista itseäni ja tuntui todella hienolta päästä Niceheartsin kautta matkalle muiden samanhenkisten kanssa.

Milla studiossa, Lontoo 03

Milla studiossa, Lontoo 03. Kuva: Milla

Sain Lontoossa ensimmäistä kertaa opastusta äänitysohjelman käyttöön. Tämän  kokemuksen innoittamana perehdyin asiaan lisää Suomessa. Aloin myös ymmärtää bändin demojen äänittämisen uudelta kantilta ja pääsin enemmän sisälle niiden tuottamiseen. Olen ohjannut viime vuosina useita radiokuunnelmia ja muistan aina omia äänityksiä niitä varten tehdessäni tuon lontoolaisen nuorisotalon pienen studionurkkauksen, jossa tunsin suurta onnea ja onnistumista.

Aloitin pian matkan jälkeen elokuvaohjaajan opinnot, joihin pyrkiessäni bänditausta oli merkittävä etu. Minulla olikin tuona vuoden 2003 kesänä ensimmäistä kertaa elämässäni sellainen olo, että kaikki on mahdollista. Sain reissusta uusia ystäviä, jotka ovat elämässäni edelleen. Etenkin toisten bändiläisten vertaistuki oli korvaamatonta. Välillämme ei ollut kilpailua, vaan tuimme toisiamme. Tämän solidaarisuuden olen yrittänyt pitää mielessäni kaikessa mitä teen.

#nicehearts20    #muutosonmeissä  #20vuottatekoja

Milla

Kadulla istuvat Sanna (vas.), Elli, Suvi, Eeva (etualalla), Heidi

Kadulla istuvat Sanna (vas.), Elli, Suvi, Eeva (etualalla), Heidi. Kuva: Milla

 

 

X