Nicehearts ry:n ja Loisto Setlementti ry:n Sua varten somessa –toiminnalle on myönnetty vuoden 2023 NNKY-tunnustuspalkinto, joka on arvoltaan 5000 euroa. Tänä vuonna palkinto jaetaan taholle, joka on ansioitunut tyttöjen ja/tai nuorten naisten mielen hyvinvoinnin tukemisessa.

NNKY-liiton hallitus on perustellut palkinnon jakamisesta Sua varten somessa –toiminnalle seuraavasti:

  • Toiminta täyttää tämän vuoden kriteerit eli se tukee tyttöjen ja nuorten naisten mielen hyvinvointia ja jaksamista sekä ennaltaehkäisee mielenterveyden haasteita
  • Toiminta on valtakunnallista, verkossa tapahtuvaa toimintaa
  • Toiminta vastaa hyvin ajankohtaisiin tyttöjen ja nuorten naisten tarpeisiin
  • Sua varten somessa tarjoaa tukea erityisesti siellä, missä nuoret viettävät aikaa (heidän suosimissaan somekanavissa, IG, Snapchat, Tiktok) ja missä häirintää, ahdistelua ja kiusaamista tapahtuu; toiminta kohdentuu kaikkiin 8-21-vuotiaisiin lapsiin ja nuoriin mutta tyypillinen vastaaja on 11-14-vuotias tyttö; toiminnalla vahvistetaan nuoren rajoja, jaetaan tietoa häirinnästä, kasvatetaan nuorten turvataitoja ja kykyä tunnistaa häirintätilanteita, annetaan matalan kynnyksen apua seksuaalista häirintää kokeneille ja jutellaan kaverisuhteisiin, koulunkäyntiin, kiusaamiseen ja mielenterveyteen liittyvistä huolista; tukea annetaan yksityisviestein sekä tukitiimin voi kutsua paikalle somekeskusteluun tägäämällä sen kommenttikenttään; tiimi etsii aktiivisesti tukea tarvitsevia somealustoilla; nuori voi laittaa viestiä milloin vain, pienistä ja isommista hämmennystä aiheuttavista asioista.

Tunnustuspalkinto jaettiin NNKY-liiton sidosryhmäbrunssilla 21.4 ja sitä olivat ottamassa vastaan Nicehearts ry:n toiminnanjohtaja Johanna Sjöholm sekä Sua varten somessa –tiimin Anni Pätilä ja Angelica Knutti. Lämmin kiitos tästä tunnustuksesta.